We wtorek, 16 września w świetlicy wiejskiej w Szczeglacinie odbyło się trzecie, podsumowujące spotkanie w ramach cyklu warsztatów kulinarnych „Dziedzictwo Regionu- Kulinarna Podróż przez Lokalne Smaki”.
Pod czujnym okiem profesjonalnej trenerki kulinarnej uczestniczki miały okazję nauczyć się przygotowywania tradycyjnych, regionalnych potraw. W trakcie warsztatów powstały pyszne dania, w tym zupa krem z dyni, paprykarz z wędzonej makreli, placki z kapustą kiszoną oraz szare kluski z tartych ziemniaków, podane z okrasą. Na zakończenie, uczestniczki przygotowały również trzy wyjątkowe ciasta: ucierane z jabłkami, ze śliwkami oraz marchewkowe, które zadowoliły podniebienia wszystkich obecnych.
W trakcie całego cyklu warsztatów panie wykazywały się ogromnym zaangażowaniem i pasją do kulinariów, a każda lekcja była okazją do wymiany doświadczeń i inspiracji. Organizatorzy dziękują wszystkim uczestniczkom za ich entuzjazm oraz poświęcony czas, licząc na to, że zdobyte umiejętności oraz przepisy będą wykorzystywane również w ich domach.
Warsztaty „Dziedzictwo Regionu- Kulinarna Podróż przez Lokalne Smaki” okazały się nie tylko cenną lekcją kulinarną, ale również wspaniałą okazją do integracji lokalnej społeczności i kultywowania tradycji regionalnej kuchni.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.