Sympozjum było doskonałą okazją do wymiany doświadczeń, dyskusji o aktualnych wyzwaniach rynku oraz prezentacji najnowszych rozwiązań technologicznych w hodowli i przetwórstwie mięsa drobiowego. W programie znalazły się inspirujące prelekcje ekspertów, panele dyskusyjne, a także możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych. Sympozjum otworzył gospodarz Dworu w Mościbrodach, Krzysztof Wawrzyniec Borkowski.
Celem wydarzenia było wspieranie rozwoju polskiej branży drobiarskiej poprzez popularyzację wiedzy, innowacji i dobrych praktyk w zakresie produkcji, bezpieczeństwa żywności oraz zrównoważonego rozwoju.
Gościem specjalnym sympozjum był wicepremier Władysław Kosiniak-Kamysz.
Wydarzenie zostało organizowane przy wsparciu Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.