reklama
reklama

Uczennice ZS nr 2 w Łukowie w ścisłej krajowej czołówce

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: poradnikrestauratora.pl

Uczennice ZS nr 2 w Łukowie w ścisłej krajowej czołówce - Zdjęcie główne

Topowa 10 w kraju | foto poradnikrestauratora.pl

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

POGODAW Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbył się 1 Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego. Jak poszło Amelii Hrycaj i Wiktorii Wildze z Zespołu Szkół nr 2 w Łukowie?
reklama

O puchar walczyło dziesięć dwuosobowych zespołów składających się z młodych adeptów sztuki kulinarnej reprezentujących szkoły gastronomiczne z terenu całej Polski a wśród nich dwie uczennice klasy II TEŻ – Amelia Hrycaj i Wiktoria Wilga. Zadaniem uczestników było przygotowanie dnia głównego z wykorzystaniem wybranego rodzaju polskiego mięsa wieprzowego i wołowego, jak również produktów regionalnych i sezonowych. Łukowski duet przygotował grasicę cielęcą na kapuścianym gniazdku, pikle kalafiorowe, lubelską lemieszkę skąpaną w trufli oraz sos z szalotek na bazie cydru lubelskiego i regionalnego miodu.

Hrycaj i Wilga nie znalazły się na podium konkursu, ale ich danie zostało docenione przez krytyków.

reklama

Organizatorem konkursu był Związek Polskie Mięso, a podmiotem odpowiedzialnym za realizację Akademia Kulinarna Marcina Budynka. Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym przez Klub Szefów Kuchni zrzeszający najwybitniejszych kucharzy w Polsce. Patronem medialnym wydarzenia był  „Przegląd Gastronomiczny”.

Uczennice do konkursu przygotowała Anna Przeździak – nauczyciel przedmiotów zawodowych.

reklama
reklama
Artykuł pochodzi z portalu lukow24.pl. Kliknij tutaj, aby tam przejść.
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama