reklama

Powiat Siedlecki Dziękuje Lokalnym Producentom Żywności

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: Starostwo Powiatowe w Siedlcach

Powiat Siedlecki Dziękuje Lokalnym Producentom Żywności - Zdjęcie główne

foto Starostwo Powiatowe w Siedlcach

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Dzieje się wokół SiedlecPowiat Siedlecki podziękował lokalnym producentom żywności za ich wsparcie podczas XXXI Międzynarodowych Dni z Doradztwem Rolniczym w Siedlcach. Dzięki ich zaangażowaniu, stoisko Powiatu Siedleckiego zyskało dużą popularność, promując regionalne produkty i tradycje kulinarne.
reklama

Powiat Siedlecki wyraził ogromną wdzięczność lokalnym producentom żywności za ich wsparcie podczas XXXI Międzynarodowych Dni z Doradztwem Rolniczym w Siedlcach. W ramach podziękowań przedstawiciele powiatu spotkali się z producentami w Domu Pracy Twórczej „Reymontówka”. To właśnie ich produkty stanowiły kluczowy element stoiska Powiatu Siedleckiego, które cieszyło się dużym zainteresowaniem zarówno wśród lokalnych mieszkańców, jak i turystów.

Podczas wydarzenia, odwiedzający mieli okazję skosztować wyjątkowych produktów spożywczych, które odzwierciedlają bogatą tradycję kulinarną regionu oraz wysoką jakość lokalnej produkcji. Dzięki wsparciu takich firm jak Zakład Mięsny „Rzeźnik” czy Pasieka pod Kaliniakiem, stoisko Powiatu Siedleckiego przyciągnęło uwagę i zyskało uznanie za różnorodność i smak produktów.

reklama

Wśród firm, które wzięły udział w tym przedsięwzięciu, znalazły się między innymi:

  • Henryk i Wojciech Wysocki z Zakładu Mięsnego „Rzeźnik”,

  • Anna Próchnicka-Przekopiak z firmy „Nasz Drób”,

  • Zbigniew Paczuski z „Galerii Pieczywa”,

  • Małgorzata i Jerzy Krawczykowie z „Pasieki pod Kaliniakiem”,

  • Anna i Andrzej Paczuscy z „Kisielany Zagłębie Jabłek”,

  • Jerzy i Tomasz Like z „Sadu Lackiego” Gospodarstwa Ogrodniczego,

  • Waldemar Durakiewicz z Podlaskiej Wytwórni Wódek „Polmos”,

  • Stefania Sobolewska z „Agrofruct”.

  • Stoisko Powiatu Siedleckiego nie tylko promowało lokalnych producentów, ale także podkreślało znaczenie wspólnego rozwoju rolnictwa i przemysłu spożywczego w regionie. Podziękowania, które zostały złożone podczas spotkania, były wyrazem uznania za ich zaangażowanie i wkład w sukces wydarzenia.

    reklama

    To spotkanie, pełne radości i wzajemnej wymiany doświadczeń, stanowiło doskonałą okazję do integracji oraz dalszego rozwoju współpracy pomiędzy producentami a samorządem powiatowym. Dzięki takim inicjatywom, Powiat Siedlecki ma szansę na dalszy rozwój i promocję lokalnych tradycji kulinarnych na szerszą skalę.

    reklama
    reklama
    Udostępnij na:
    Facebook
    wróć na stronę główną

    ZALOGUJ SIĘ

    Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

    e-mail
    hasło

    Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

    reklama
    Komentarze (0)

    Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

    Wczytywanie komentarzy
    reklama
    reklama
    logo