Gmina Siedlce wraz z Radą Seniorów realizuje cykl spotkań warsztatowych pod nazwą „Cztery Pory Roku w życiu Seniora”. Najbliższe wydarzenia będą poświęcone zajęciom kulinarnym, które odbywają się w całym okresie trwania projektu.
Jesień seniorom kojarzy się przede wszystkim z przygotowaniami kulinarnymi do zimy. Wychodząc naprzeciw ich potrzebom, organizator zaplanował zajęcia, które łączą część teoretyczną z praktyczną. Podczas wykładów pokazowych uczestnicy poznają sposoby wyboru zdrowych i regionalnych produktów od sprawdzonych lokalnych dostawców. Dowiedzą się także, które produkty można zastąpić zdrowymi zamiennikami dotąd nieznanymi seniorom.
Część teoretyczna będzie uzupełniona praktycznymi warsztatami kulinarnymi. Seniorzy zostaną podzieleni na grupy, przygotowując jesienne potrawy, wiktuały zimowe, konfitury oraz syropy. Warsztaty odbędą się w czterech miejscowościach: 10 września w Żaboklikach, 17 września w Purzcu, 24 września w Wołyńcach oraz 1 października w Pruszynie-Pieńkach. Obowiązują wcześniejsze zapisy.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.